Tietoa Henriksdalista

Henriksdalin pieni ja viihtyisä kylä sijaitsee Kristiinankaupungissa Pohjanmaan länsirannikolla. Matka Kristiinankaupunkiin kestää autolla vain 20 minuuttia. Ruotsinkielinen ala-aste sijaitsee Härkmeren naapurikylässä 4 km:n päässä ja suomenkielinen Kristiinankaupungissa. Lähimpään kauppaan ja postin palvelupisteeseen on matkaa 20 km. Lähin lentoasema sijaitsee Porissa, jonne ajaa alle tunnissa.

Noin 70 asukkaan kylä on tunnettu elinvoimastaan, yritteliäisyydestään ja hyvästä tunnelmastaan. Henriksdal on perinteistä maa- ja metsätalousaluetta. Vaikka maataloussektorin rakenneuudistukset ovat vähentäneet koko- ja osa-aikaisten maanviljelijöiden määrää, kylä on säilyttänyt elinvoimansa.

Kylässä on aina ollut voimakas me-henki ja muutoksiin on suhtauduttu avoimin mielin. Henrikdalin kyläyhdistys – kylän moottori – on aktiivinen ja hyvin hoidettu yhdistys, jolla on monenlaista toimintaa. Kyläyhdistys on avoin kaikille kyläläisille, vierailijoille ja uusille asukkaille. Kyläläiset ovat ylpeitä historiastaan. Kylän vaiheita on dokumentoitu aina siitä lähtien, kun herra opettaja Henric Ehrenforss perusti sen vuonna 1790.

Kaikki Henriksdalin kylän asukkaat saavat halutessaan käyttöönsä laajakaistan kuituyhteyden kautta. Inspiroiva kylä on erinomainen asuinpaikka – se tarjoaa hyvät puitteet etätyölle ja oman yrityksen perustamiselle. Kylän vesijohtoverkko tarjoaa asukkaille erittäin laadukasta juomavettä.

Henriksdal on sijaintinsa puolesta houkutteleva asuinympäristö, kaikkine mahdollisuuksineen ja tulevaisuudennäkymineen.

Elävä kyläyhteisö toivottaa tervetulleiksi sekä vapaa-ajan että ympärivuotiset asukkaat. Täällä on tilaa ja hyvät tulevaisuudennäkymät. Kyläyhdistys seuraa aikaansa ja laatii suunnitelmia. Mukava ja yritteliäs kylä tarjoaa erinomaisen asuinpaikan maalle kaipaaville. Kylä, jonka asioihin voit vaikuttaa. Teet ehkä etätöitä ja asut puolet vuodesta Henriksdalissa!

Ota yhteyttä niin järjestämme sinulle tutustumiskierroksen!

 

Ota yhteyttä

Postiosoite:

Henriksdalin kyläyhdistys, c/o Päivi Ivars

Henriksdalintie 471, 64460 Härkmeri

Yhteyshenkilöt:

Anders Teir, puheenjohtaja

  • anders1588(at)yahoo.com  och telefon 040 0862 2482

Anders Wahlberg

  • anders.wahlberg(at)krs.fi, puhelin 050 561 3095

Minna Andtfolk

  • minnaandtfolk@hotmail.com, puhelin 0400 775 604