Händelsekalender/Tapahtumakalenteri

Inga händelser på kommande

Verksamhet

Byförening

Henriksdals byförening är byns allroundförening med mångsidig verksamhet. Förutom Bystugan äger byföreningen också byns idrottsarena som består av sportplan och en asfalterad tennisbana. Den jaktintresserade kan söka sig till någon av jaktföreningarna.

Bystugan som ägs av byföreningen är händelsernas centrum i byn. I Bystugan ordnas evenemang av olika slag; middagar, fester, medborgarinstituts-kurser och andra kurser. Kvinno- och Karakvällar, Historikkvällar, kultur, yoga, musik med mera. Byföreningen ger ut ett eget informationsblad – Henriksdalsbladet – som delas ut till alla hushåll. Bladet har funnits i över 30 år.

Företagsliv

Henriksdalsborna har alltid kännetecknats av en god entreprenörsanda och som jord- och skogsbruksbygd kretsar det mesta kring dessa näringar och dess binäringar. Jordbruksföretagande med specialisering inom potatisodling har långa anor och idag är större delen av den potatis som odlas i byn ekologiska. I byn finns ett potatispackeri som är specialiserat på att packa och försälja eko-potatis. Idag finns annan småföretagsamhet inom byggnad, båtbygge, cirkelsågning, försäljning av trävirke, samt ett företag som utför entreprenader åt andra jordbruksföretagare.

Tjänster i byn

Bystugan är öppen för alla ung som gammal. Bybor kan använda sig av Bystugan för privata ändamål kostnadsfritt. Storköket är utrustat för proffs inom bakning och övrig matlagning. Bystugan är utrustad med allt som behövs för servering – må det vara kaffebjudning eller en tre rätters middag. Tennis-och sportplan står till förfogande samt en vandringsled.

Bystugan